Optimizacija spletnih strani (SEO) 


Optimizacija spletnih strani oziroma SEO (eng. Search engine optimization) je proces, ki optimizira spletno stran za iskalnike.

Optimizacija podjetjem omogoča, da se pojavljajo na prvih mestih v spletnem iskalniku Google (in ostalih).


Z optimizacijo spletnih strani omogočamo uporabnikom, da lažje najdejo naše spletno mesto in vsebine ter na ta način učinkovito povečamo obisk in učinkovitost spletnega mesta.


On-site optimizacija (SEO On-site)


On-site optimizacija spletnih strani je proces optimizacije spletnega mesta, ki nam omogoča lažje rangiranje v spletnih iskalnikih in vključuje ureditev kode in vsebine spletnega mesta.

V urejanje kode štejemo kreiranje ustreznih meta oznak,  strukturirane oznake in ostale popravke, ki so potrebni, da Google vašo spletno stran oceni kot učinkovito.

V urejanje vsebine vključujemo kreiranje relevantne in avtoritativne vsebine, ki je uporabna za naše ciljne skupine. Kvalitetna vsebina je ključna za dobro rangiranje.


Podjetjem v procesu on-site optimizacije pomagamo ustrezno prilagoditi kodo za pojavljanje na visokih pozicijah za pomembne ključne besede, pri postavljanju novih spletnih strani pa poskrbimo za osnovno izvedbo on-site optimizacije že v samem procesu načrtovanja strani.


Off-site optimizacija (SEO Off-site)


Off-site optimizacija spletnih strani za iskalnike je komplementaren proces on-site optimizaciji, ki vključuje kreiranje povezav iz ostalih spletnih virov na vašo spletno stran.

Viri so lahko objave na družbenih medijih, PR članki, povezave iz zunanjih blogov, forumov, na vaše pozicije pa najbolje vplivajo povratne povezave iz avtoritativnih spletnih mest.  Gre za spletna mesta, ki jih Google prepozna kot relevantna glede na vašo dejavnost.


Off-site optimizacija je področje ki ga je najbolje prepustiti SEO strokovnjakom, ki uporabljajo dovoljene t. i. White-hat pristope, ki poskrbijo za dolgoročno rast in utrditev pozicij na prvih mestih v iskalnih rezultatih.


Napredna optimizacija (Advanced SEO)


Napredno optimizacijo lahko izvajajo izkušeni strokovnjaki z poglobjenim poznavanjem Googlovih algoritmov.


Storitev napredne optimizacije lahko vključuje tudi urejanje Google My Business računa po zadnjih usmeritvah, optimizacijo strani za mobilne naprave, dodajanje strukturiranih podatkov in še več.Vsebinski marketing


Vsebinski marketing je strateški (inbound) pristop do marketinga, ki se osredotoča na ustvarjanje in distribucijo uporabnih vsebin s ciljem pritegniti ciljno občinstvo.


Podjetjem omogoča, da na nevsiljiv način predstavijo svoje produkte ali storitve in na vseh ravneh prodajnega lijaka uporabnike spreminjajo v zadovoljne kupce.


Začetki vsebinskega marketinga


Vsebinski marketing je pristop, ki podjetjem pomaga odgovoriti na izzive in pomisleke njihovih kupcev v celotni nakupni poti. Za učinkovito strategijo vsebinskega marketinga so ključne dobro razvite marketinške persone, poznavanje kupčevega nakupnega procesa in vsebine, ki kupcem prinašajo vrednost.


Na podlagi t. i. content marketing strategije definiramo vsebine, ki jih je potrebno pripravili, kanale, na katerih jih bomo objavljali, in načine, s katerimi bomo dosegli končne stranke ali ključne odločevalce v podjetjih.


Ustvarjanje marketinških vsebin


Kreiranje vsebin je utemeljeno na strategiji vsebinskega marketinga. V skladu z uredniškim koledarjem ustvarjamo vsebine, ki skrbijo za primerno umeščenost podjetja in njegovih produktov pri ciljnih občinstvih ter hkrati izobražujejo, informirajo in prodajajo.


Glede na cilje podjetja poskrbimo za blog zapise, objave na družbenih omrežjih, ustvarjamo e-knjige, priročnike, multimedijske vsebine, prodajna pisma ali e-mail sporočila. Poleg tega poskrbimo, da so vse vsebine SEO optimizirane, objavljene prek najbolj primernih kanalov in uredniško brezhibne.


Promocija vsebin


Pri promociji vsebin v skladu s strategijo uporabljamo kanale, kjer bodo vsebine dosegle ciljne persone. Poskrbimo za spremljevalne objave in kampanje na družbenih omrežjih, plačljive umestitve v medijih, razširjanje vsebin prek e-mail marketinga ter njihovo vidnost v spletnih iskalnikih (organski in/ali plačljivi zadetki).


Copyright 2020 Digitalstarline.com. Vse pravice pridržane.