Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih uporablja večina spletnih mest. Ob obisku spletne strani se shranijo na vaš računalnik ali mobilno napravo. Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je po navadi neko naključno generirano edinstveno število.


Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom vašega brskalnika – uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči, vendar se zaradi omejitev lahko zgodi, da spletna stran ne bo pravilno delovala, vsebine ne bodo prikazane in bo omejen dostop do nekaterih funkcionalnosti. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.


Piškotke uporablja večina sodobnih spletnih strani, saj bi bila brez njih uporabnost spletnih mest zelo okrnjena. Hramba in branje informacij v piškotkih se uporabljajo:


za seje (npr. prijavljanje na forume),

za košarice v spletnih trgovinah,

za ponovno uporabo vaših odločitev, ki ste jih naredili (npr. izbira jezika ali valute, ki jo uporabljate),

za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video),

za vodenje statistike obiska strani,

za podporo vtičnikom družabnih omrežij (npr. všečkanje in deljenje),

za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

 

Piškotki so lahko začasni (za trenutno “sejo”), kar pomeni, da so v uporabi samo med vašim obiskom spletnega mesta in se izbrišejo, ko spletni brskalnik zaprete, lahko pa so stalni, kar pomeni, da ostanejo v napravi po tem, ko spletno mesto zapustite, dokler jih ne izbrišete sami ali jih po preteku določenega obdobja ne izbriše vaš brskalnik.

Kako DIGITAL STARLINE uporablja piškotke?

Trudimo se, da bi našim uporabnikom ponudili sodobno, hitro in enostavno spletno stran, ki se samodejno prilagaja vašim potrebam in željam. Da bi to dosegli, naša spletna stran lahko uporablja naslednje vrste piškotkov: tehnične piškotke, funkcionalne piškotke, analitične piškotke in komercialne piškotke. Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste.


Katere vrste piškotkov uporabljamo?

Obstajajo različne vrste piškotkov in različni načini, kako jih uporabljamo. Piškotki se lahko razvrstijo glede na njihovo funkcijo, življenjsko dobo in glede na to, kdo jih namešča.


Analitični piškotki

S temi piškotki upravlja DIGITAL STARLINE in jih neposredno namešča naša spletna stran. Vsi podatki so zbrani v anonimni in agregirani obliki ter se uporabljajo zgolj za merjenje statistike obiska na naših spletnih straneh. Namestijo se takoj, ko prispete na našo spletno stran, pri čemer omogočamo zajem statističnih podatkov brez oglaševalskih dodatkov in podatkov ne delimo s tretjimi osebami.

Če z uporabo spletne strani nadaljujete, smatramo, da se z lastnimi analitičnimi piškotki v celoti strinjate.


Ime piškotka; Namen; Čas poteka; Podjetje

_gaStatistika ogledov spletne strani2 letiGoogle Analytics

_gidStatistika ogledov spletne strani24 urGoogle Analytics

_gatStatistika ogledov spletne strani1 minGoogle Analytics


Funkcionalni in analitični piškotki tretjih oseb

S pomočjo teh piškotkov vam omogočamo sodobno uporabniško izkušnjo s pravilnim delovanjem vtičnikov družbenih omrežij (npr. za všečkanje in deljenje Facebook vsebin) in pripadajočo analitiko. Anonimni podatki, ki se zbirajo prek piškotkov, so na voljo podjetju DIGITAL STARLINE, obdelovalcu podatkov in ponudniku storitve, prek katerega se funkcionalnosti izvajajo (npr. Google, Facebook). DIGITAL STARLINE uporablja le storitve tistih podjetij, ki jim zaupa.


Z izklopom teh piškotkov si onemogočite dostop do nekaterih vsebin, všečkanje in deljenje vsebin ter prikaz nekaterih video vsebin (YouTube). Če kliknete katerega od gumbov s povezavo na družabna omrežja, se to zabeleži na teh spletnih mestih, ki ta podatek lahko uporabijo. Svetujemo vam, da se seznanite s pravilniki vsakega od teh spletnih mest in preverite, kako te podatke uporabljajo ter kako lahko sodelovanje pri zbiranju teh podatkov zavrnete oziroma podatke izbrišete.


Ime piškotka; Namen; Čas poteka; Podjetje

uid_atuvcTe piškotke namestijo tretje osebe, ki na našem spletnem mestu objavljajo gumbe za izmenjavo informacij v družbenih omrežjih.2 letiGoogle 

REFYouTube video embeded piškotek10 letGoogle 

VISITOR_INFO1_LIVEYouTube video embeded piškotek7-8 mesecevGoogle

YSCYouTube video embeded piškotekPotek sejeGoogle

Oglasni piškotki tretjih oseb

Med oglasne piškotke tretjih oseb spadajo piškotki drugih podjetij kot so Facebook Inc. in Google Inc., ki upravljajo z oglasno mrežo. DIGITAL STARLINE uporablja samo oglase podjetij, ki s podatki upravljajo odgovorno in jim zaupamo.

Če piškotke tretjih oseb v nastavitvah izklopite, se vam bodo oglasi na spletu še vedno prikazovali, vendar le-ti ne bodo prilagojeni vašim željam in za vas ne bodo zanimivi.


Ime piškotka; Namen; Čas poteka; Podjetje

frPiškotek za profiliranje uporabnikov3 meseceFacebook

wdPiškotek za profiliranje uporabnikov1 tedenFacebook

datrPiškote za profiliranje uporabnikov2 mesecaFacebook

xsPiškotek za profiliranje uporabnikov3 meseceFacebook

sbPiškotek za profiliranje uporabnikov18 mesecevFacebook

c_user Piškotek za profiliranje uporabnikov3 meseceFacebook


Drugi piškotki

Drugih piškotkov naša spletna stran ne namešča, niti ne omogoča njihove namestitve tretjim osebam. Lahko pa v določenih primerih uporabljamo piškotke, ki ste jih s soglašanjem na svojo napravo namestili pri uporabi različnih Google storitev še preden ste prvič obiskali našo spletno stran, zato na njih ne moremo vplivati.

Ni nujno, da imamo vse te piškotke. Tukaj imamo seznam možnih, na spletno stran vnesemo potem tiste, ki se dejansko nalagajo.


Nastavitev piškotkov

Na naših spletnih straneh lahko nastavite, kateri tipi piškotkov se bodo namestili. Vašo izbiro si bo spletna stran zapomnila s pomočjo piškotka [“cookieconsent_status”], ki spada med nujno potrebne piškotke za delovanje strani. Vašo izbiro o nameščanju piškotkov lahko kadarkoli spremenite na podrobnih nastavitvah.


Preden onemogočite določen tip piškotkov, vas prosimo, da zgoraj preberete, čemu so namenjeni in kako jih uporabljamo. Lahko se zgodi, da bo zaradi spremenjenih nastavitev vaša uporabniška izkušnja slabša, da nekatera vsebina in video vsebina ne bo prikazana ter da nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale. Če jih boste želeli uporabili, boste morali ponovno poiskati in ustrezno spremeniti nastavitve piškotkov.


Lastni funkcionalni piškotki

Potrebni so za delovanje spletne strani.


Lastni analitični piškotki

Anonimna in agregirana statistika obiska z maskiranimi IP naslovi.


Funkcionalni piškotki tretjih oseb

Piškotki za delovanje YouTube videov ipd.


Analitični piškotki tretjih oseb

Deljenje vsebin na naši spletni strani z družbenimi omrežji in analiza vaše rabe vtičnika (npr. Facebook všečki).


Oglasni piškotki tretjih oseb

Če onemogočite, se bodo oglasi na medmrežju še vedno prikazovali, vendar le-ti ne bodo za vas zanimivi.


Če uporabnik določenih piškotov ne sprejme ali jih zavrne, vendar kasneje vseeno zahteva storitev, ki takšne piškotke uporablja, mu piškotke omogočimo. Z uporabo te funkcionalnosti uporabnik zahteva uporabo spletne storitve, kot jo v celoti ponuja DIGITAL STARLINE, kar lahko zajema tudi dodatne namestitve piškotkov za potrebe analitike, personaliziran prikaz vsebine, komercialne vsebine in delovanje vtičnikov družabnih omrežij.

Ne veste kje bi začeli?

 Pošljite nam povpraševanje in pomagali vam bomo v hitrem svetu digitalnega marketinga.

Obvestili vas bomo o možen terminu za brezplačno 1 urno svetovanje.

Copyright 2020 Digitalstarline.com. Vse pravice pridržane.