Google Ads oglaševanje


Google Ads oglaševanje je spletno oglaševanje, ki ga lahko uporabljamo za promoviranje vašega podjetja ali blagovne znamke v iskalniku Google, Youtube in na drugih spletnih mestih po spletu. 


Google Ads vključuje zakup ključnih besed ter omogoča izbiro določenih ciljev za svoje oglase, kot na primer spodbujanje telefonskih klicev, obiska spletnega mesta, pridobitev kontaktov, prodaja izdelkov. 


Proračun in ciljanje lahko optimiziramo na podlagi matrike, ki jo merimo.


Kako deluje Google Ads oglaševanje


Google Ads deluje tako, da vaš oglas prikaže takrat, ko vas ljudje na spletu iščejo izdelke ali storitve, ki jih ponujate. Zaradi pametne tehnologije vam Google Ads omogoča prikaz vašega oglasa potencialnim strankam ravno takrat, ko so pripravljeni ukrepati. 


Z zakupom ključnih besed in nastavitvami v Google računu določimo kdaj, komu in kje se bo oglas prikazal.  Z oglasnimi pasicami in video oglasi lahko nagovarjamo uporabnike na Googlovih partnerskih spletnih straneh in aplikacijah ter YouTubu.

Možnosti pa so tudi remarketinga oz ponovnega nagovora obiskovalcev ki so že bili na vašem določenem spletnem mestu.Oglaševalske akcije v iskalnem omrežju


Oglasi v Google Search Network oz v prikaznem omrežju so oglasi, ki so običajno v besedilni obliki in so lahko prikazani na straneh z rezultati iskalnika Google, ko vas nekdo išče ali pa že išče vaše izdelke in storitve. 

Za pravilno postavitev te kampanije je potrebna poglobljena analiza ključnih besed. 


Ustrezno strukturiramo besede in preverimo ceno na klik (CPC).

Nato sledi priprava besedilnih oglasov glede na cilje kampanije, hkrati pa lahko izboljšamo rezultate z razširitvijo oglasov.

Te oglase redno optimiziramo in poskrbimo, da se ti prikazujejo čim višje v rezultatih.

Vse kampanije in vso dogajanje pa je povezano z Google Analytics, kjer lahko pokažemo dejanske meritve. 


Oglaševalske akcije v prikaznem omrežju


Oglasi v Google Display Network oz v prikaznem omrežju so oglasi na Googlovih partnerskih spletnih mestih, videoposnetkih in aplikacijah, kjer dosežemo večina spletnih uporabnikov. 


Takšne vrste kampanj so primerne za večanje prepoznavnosti tržne znamke in prodajno usmerjene remarketing kampanje, kjer ponovno nagovorimo obiskovalce spletnega mesta. 

Pripravimo večje števila formatov oglasov, analizo ciljnih skupin v Google Ads in ustrezne nastavitve frekvenc ter umestitve prikazovanja oglasov.


Oglaševalske akcije z video oglasi


Kadar želimo doseči širok krog občinstva se poslužujemo YouTube oglaševanja, kjer je že več kot 2 miljardi mesečnih uporabnikov.

Oglasi so običajno 6- ali 15-sekundni videoposnetki in so prikazani tik pred vsebino v YouTube ali po njej.


Na voljo so različni formati, kot so YouTube Video Discovery Ads, TrueView In-stream in ostali, kjer plačujemo za tisoč prikazov ali ogled posameznega oglasa. S TrueView for Action oglasi lahko poleg prepoznavnosti tržne znamke vplivamo tudi na konverzijo, saj lahko uporabnika nagovorimo k želeni akciji na naši spletni strani.


Copyright 2020 Digitalstarline.com. Vse pravice pridržane.