Facebook in Instagram oglaševanje


Facebook oglaševanje je v zadnjih letih postalo nekaj povsem vsakdanjega in vedno več podjetij temu namenja svoja sredstva za oglaševanje.

Gre za široko področje, kjer je za uspešno izvedeno kampanijo potrebno podrobno poznavanje možnosti, ki jo Facebook ponuja, ter hkrati slediti politiki oglaševanja. 


Je učinkovit kanal za podjetje, ki imajo spletno prodajo, za podjetja ki so B2B orientirana pa ponuja prednosti pri pridobivanju kakovostnih leadov.

Z Facebook oglaševanjem pokrijemo tudi oglaševanje na Instagramu. Le-ta omogoča natančno ciljanje občinstva s personaliziranimi oglasi, ki lahko služijo povečanju prodaje ali prepoznavnosti blagovne znamke.


Uspešno Facebook oglaševanje


Platforma Facebook-a ima največ aktivnih uporabnikov zato ponuja velik doseg. S pravilno nastavljenimi oglasi na Facebooku lahko nagovorimo ciljno občinstvo na podlagi demografskih podatkov, interesov, različnih vedenjskih vzorcev ali ponovno nagovorimo obiskovalce spletnega mesta.

 

V Facebook Ads Managerju določimo, ciljamo in hkrati spremljamo uporabnike v različnih fazah prodajnega lijaka. Ko testiramo in optimiziramo kampanje zagotavljamo največ za vaš oglaševalski budget. V tej isti platformi pa izvedemo tudi Instagram oglaševanje in/ali prikažemo oglase na Messengerju in pridruženih spletnih aplikacijah.


Facebook Pixel in nenehno optimiziranje


Ker želimo za vaš oglaševalski budget dobiti kar največ želenih rezultatov, sledimo obiskovalce in merimo konverzije s pomočjo Facebook Pixla.  Le-tega pravilno nastavimo, da poteka oglaševanje v pravilnem vrstnem redu.

Nato postavimo  Facebook kampanjo, kjer izberemo ustrezen cilj glede na vaše želje.

Kampanijo izpišemo, oblikujemo, objavimo in nenehno nadziramo, prilagajamo, spreminjamo in testiramo.


Zato je ključno, da kampanijo zaupate v roke izkušenim strokovnjakom, ki znajo v nepredvidljivih situacija, ki so pogosto posledica Facebookovih algoritmov, spremembe hitro in pravilno izvesti. 

Kampanje na Facebooku lahko optimiziramo na povečanje angažmaja uporabnikov, dosega, povečanje obiska ali konverzij. Pixel omogoča tudi izvajanje naprednega remarketinga ter spremljanje učinkovitosti kampanj, oglasnih skupin in posameznih Facebook oglasov.


 Facebook oglaševanje in učinkovite tehnike 


Za eno izmed boljših tehnik oglaševanja je dinamični remarketing na Facebooku.

Pogosto uporabljen za spletne trgovine, ter druge panoge, kjer želimo ponovno oglaševati našim ˝mimo idočim˝ ter jih opomniti, da obstajate na trgu.


Da uporabimo takšne kampanije, moramo urediti potrebne komponente za optimalno delovanje: uredimo vir produktov (Product Feed), oblikujemo produktni katalog (Product Catalog) in ga povežemo s Facebook Pixlom.

Na vaši spletni strani pa uredimo sledenje dogodkom (Standard Events), ki so ključni za delovanje Facebookovega algoritma.


Copyright 2020 Digitalstarline.com. Vse pravice pridržane.